Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit ondervond ik afgelopen week toen ik aanwezig was op een technologiebeurs in het zuiden van Duitsland. Ik was onder de indruk van de technologische hoogstandjes die werden getoond en was verheugd te zien dat het thema Industrie 4.0 uit de start blokken begint te komen.

Voor degenen die dat niet zoveel zegt, Industrie 4.0 beschrijft de volgende Industriële Revolutie. We hebben er ondertussen al 3 achter ons. In het kort komt het erop neer, dat we met de data die machines genereren we nu mooie dingen kunnen doen. Onder andere het productieproces aanzienlijk efficiënter maken en producten van hogere kwaliteit produceren met minder impact op het milieu. Voor de lezers van dit blad die in de industrie werkzaam zijn, zeker een thema om hoog op de agenda te zetten.

Terug naar mijn bezoek aan de beurs. Wat mij het meest verbaasde anno 2019, was hoe complex zaken worden benoemd en worden uitgelegd, het lijkt mij voor te komen dat hoe complexer we iets benoemen hoe beter het wel zal zijn. Ik stond te luisteren naar een presentatie van een softwareoplossing, zag het ene scherm na het andere en hoorde de uitleg die erbij gegeven werd. Ik was werkelijk stomverbaasd. Zelf ben ik nu zo’n beetje 25 jaar in het IT-vakgebied werkzaam, maar op sommige momenten kon ik de beste man niet meer volgen. Het werd een buzz-woord feestje. Ik keek een beetje om mij heen en vroeg me werkelijk af wie van zijn luisteraars echt snapte wat hij presenteerde, en begreep wat hij met deze software allemaal zou kunnen bereiken.

Hoe het anders kan, gebeurde een week later. Ik kocht een staafmixer. Het ding zal vast vol zitten met de modernste elektronica en de laatste technologische hoogstandjes op het gebied van hakselen en mixen, gezien de naam van de fabrikant. Maar de verkoper repte hier met geen woord over, nee het gaat erom dat het een efficiënt apparaat is, makkelijk schoon te maken, weinig energie verbruikt, goed is op te bergen en een mooi design heeft. Hij sprak in de taal van zijn klant en niet in technologische terminologie.
En… als je de stekker erin stopt doet hij het gewoon.

Dat is precies wat we willen bereiken bij het ontwikkelen van ons Industrie 4.0 softwareproduct, Innius. Innius zit vol met verbazingwekkende technologische hoogstandjes, maar tijdens het gebruik wordt je hier niet mee geconfronteerd. Wat de gebruiker van Innius ervaart is de eenvoud van het product en de herkenning dat het antwoorden en oplossing geeft voor zijn business. Innius geeft een oplossing voor het verspillingsvraagstuk in de voedselindustrie en een oplossing om de impact op het milieu te verkleinen. Innius geeft handvatten om hoge kwaliteit te realiseren bij het produceren van voedsel en een oplossing om efficiënter veiliger voedsel te produceren en te verpakken.
En… je verbindt heel eenvoudig je productielijn aan Innius en de verbeteringen gaan beginnen.

De technologie schrijdt voort en de volgende releases van Innius zullen nog mooier en eenvoudiger worden, dat kan ik u verzekeren.

 

John Rijken managing director Innius

John Rijksen

Managing Director

Innius