Inzicht in verspilling door OEE formule


De OEE-formule bestaat uit drie onderdelen. Beschikbaarheid, Prestatie en Kwaliteit. Om de OEE te berekenen, worden deze onderdelen omgerekend naar een percentage om ze vervolgens te vermenigvuldigen. De formule wordt dan:
Beschikbaarheidsgraad x Prestatiegraad x Kwaliteitsgraad = OEE percentage

Bewaak processen


De effectiviteit van apparatuur is een indicator van hoe efficiënt het productieproces is. Het kan worden gebruikt om slecht presterende onderdelen te identificeren en slechte prestaties te koppelen aan een of meer van de drie belangrijkste factoren (beschikbaarheid, prestaties en kwaliteit). Zodra de oorzaak van het probleem is vastgesteld, kunnen de onderliggende problemen worden onderzocht en verbeterd.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden van een OEE meting te bespreken.
OEE SPECIALIST

Wie wij zijn!

250+

OEE Metingen

16121

Meetpunten

Onze diensten

Wat wij verbeteren


Werkwijze

Dit is hoe wij te werk gaan:

Kennismaken In deze fase nemen we alle facetten van uw bedrijf door. We kijken niet alleen naar welke software bij uw onderneming past, maar ook naar het kennisniveau van de medewerkers, uw financiële positie en de staat van uw netwerk/automatisering.

Analyse en advies Op basis van de gegevens maken we een analyse met een adviesrapport. In het adviesrapport kunt u niet alleen terugvinden welke software het beste bij uw onderneming past, maar ook wat de potentie van uw bedrijf is als u met OEE aan de slag gaat en met welke tools deze potentie uit uw bedrijf te halen is.

Implementatie De implementatie start vaak met een pilot op 1 of 2 lijnen om de OEE meting binnen uw organisatie bekend te maken en het draagvlak voor de rest van de organisatie te creëren. We trainen de medewerkers zo vaak als nodig om de gekozen software helemaal in de organisatie in te bedden. In deze eerste weken gaan we ook aan de slag om de eerste verbeteringen uit de OEE software te halen en de eerste verbeterteams op te tuigen.

Neem vandaag nog actie om uw OEE te optimaliseren! Maak kennis met de OEE Specialist!

Onze partners


  • Pia Automation I Partner van OEE Specialist
  • SaMa Techniek I Partner OEE Specialist
  • Ksl Automation I Partner OEE-Specialist
  • Future Proof I OEE Specialist
  • HST consultancy
  • PS Advies & Support I Partner Oee-Specialist

Interesse in een samenwerking?


BUY NOW